Inleiding
In een wereld vol modellen, canvasjes en frameworks groeit het verlangen naar iets anders. Iets dat dieper gaat. Iets dat niet alleen stuurt, maar raakt. Denkadviseren is voor wie zich niet tevredenstelt met snelle oplossingen. Voor wie zélf wil denken, en dat denken als werkmateriaal beschouwt; bij zichzelf én bij de ander.
Wat is Denkadviseren?
Denkadviseren is geen methode, maar een houding. Een manier van zijn in het gesprek met adviesvragers (klanten). Met verwondering, met taalbewustzijn, en met respect voor wat (nog) geen naam heeft.
Het is filosofisch, zonder wollig te zijn. Praktisch, zonder plat te worden. En vooral: menselijk. Want in de kern gaat Denkadviseren niet over interventie, maar over ontmoeting.
Voor wie?
Voor iedereen die in organisaties weleens anderen adviseert. Onder meer adviseurs (van management- en organisatieadviseurs tot communicatie- en strategie adviseurs), (team)coaches, veranderaars en denkers die voelen dat het anders kan. Die willen bijdragen aan betekenisgeving in organisaties, zonder de complexiteit weg te poetsen. Voor wie tussen de regels leest, en daar misschien wel de meeste waarheid vindt.

Wat levert het op?
Meer zeggingskracht in gesprekken
Aandacht als onderdeel van je houding
Vertraging als versneller
Filosofische scherpte in je adviespraktijk
Diepgang zonder te verdwalen
Klanten die je niet snel vergeten
Veelgehoorde bezwaren:
"Maar ik ben geen filosoof." – Dat hoeft ook niet. Denkadviseren vertrekt vanuit de praktijk. Denken is iets wat we allemaal doen. De kunst is: het bewust inzetten.
"Is dit niet te vaag?" – Integendeel. De resultaten zijn concreet, precies omdat je werkt aan taal, werkelijkheid, betekenis en relationele afstemming.
Waarom nu?
Juist in een tijd van onrust, versnelling en systemen die piepen en kraken, is er behoefte aan mensen die met aandacht en taal ruimte maken. Om klanten erin te faciliteren van moelijkheden weer mogelijkheden te maken.
Nieuwsgierig geworden?
Kijk bij onze Leergang in Denkadviseren. Of begin klein: met een reflectievraag in je volgende gesprek. Want alles begint bij... aandacht en verwondering.
👉 Lees hier meer over onze unieke:
[link opent in nieuw tabblad]
Comentários